С най-голямо уважение искаме първо да започнем с отношението си към курсовете по керамика.

Тъй като „Царицата“ на нашето ателие е керамиката, бихме желали да обърнем внимание на малко исторически факти за това какво е керамиката за човека.

От най-древни времена керамиката е била най-важния елемент в домакинството. Тя е една от първите осъзнати прояви на човека, както за производство на домакински съдове за съхранение на храна, така и от естетични и религиозни нужди.

Любовта към керамиката е останала и до днес у хората, въпреки навлизането на модерни и по-издръжливи материали. Заниманията с естествени материали, каквато е глината с нейната топлина, въздействат терапевтично по най-естествения и земен начин върху човека.

Контактът с глината помага за намаляване на стреса и за отстраняване на проблеми в поведението. Допирът с нея развива сетивата и творчеството, повдига независимостта на духа и повишава личната самооценка.

Създаването на форми и предмети с две ръце е много вдъхновяващо преживяване за човека. То ни учи на търпение и самодисциплина и е особено важно за израстването на „малкия човек“, подобрявайки абстрактното и пространственото мислене.

Арт студио „Керамика за душата“ дава чувство за сигурност и спокойствие, дори за най-чувствителните или объркани души. Красивата обстановка и атмосферата в ателието допринасят за сътворяването на вашите уникати. Те ще ви напомнят за хубавите момоенти на себеотдаване. Това е време само за вас.

Всички ние сме индивидуални личности. Мисията на „Керамика за душата“ е да приемем духа такъв какъвто е, да го разкрием и разгърнем по най-финия и добър начин, въплащавайки го в приложни изделия. Ние насърчаваме по-плахите ученици  и емоционално затруднените хора да разгърнат своя потенциал.

Ние сме пример за отношение към личността и запазване на духовността – да бъдеш такъв какъвто си.

Тук се раждат личности, които се разгръщат пред погледа на насочващия ги учител. В помощ идват художествените материали и глината.

Курсове по керамика

По време на курса учениците се запознават с материалите – глина (бяла и червена), стъкло, бои и художествени материали. Изучават се различните формувания и източване върху грънчарско колело на глината, гравирания, декориране чрез различни способи и изработване на форми чрез платки.

В часовете се включват както история на изкуството, така и отношението й спрямо дадения предмет към момента.

В курсовете по керамика ще имате прекрасната възможност да сътворите свои автентични подаръци за вашите близки и приятели. А заниманията с рисуване върху стъкло, чаши, вази и тнт. дават бързи и видими резултати.

Даваме ви чудесната възможост да подарите такъв курс на вашите любими хора.

kурсове-по-керамика-01 курсове-по-керамика-02 kурсове-по-керамика-03

Ателие „Керамика за душата“ предлага курсове по керамика в следния формат:

  • Професионална подготовка за начинаещи керамици
  • Индивидуални занимания по грънчарство и моделиране
  • Индивидуални занимания по рисуване върху стъкло

*Изработените предмети, след изпичане остават за вас.

*Материалите и консумативите за работа се предоставят от ателие „Керамика за Душата“

Без възрастови ограничения.

Занятията се провеждат в удобно за Вас време с предварителна уговорка.

Цени за 1 астр. час: 30 лв.
– за деца до 10г: 20 лв.

 

« 1 на 2 »